Kippenbouillon

6
(15) 180

Zelfgemaakte kippenbouillon is de perfecte basis voor heerlijke kippensoep, sauzen en stoofpotjes zoals vol-au-vent. Kippenbouillon maken is bovendien helemaal niet moeilijk. Zo lukt het elke keer.

Was de prei, wortelen en selder grondig. Snijd in grove stukken.
Snijd de uien in 4 en kneus de teentje knoflook.
Wil je graag een donkere bouillon? Laat dan de schillen van de uien meekoken.

Neem een grote kookpot en voeg alle groenten en kruiden toe. Vul aan met 3l kokend water, leg de bouquet garni erbij en laat 15 minuten koken.
Voeg de kip toe en laat 60 minuten koken op een zacht vuur. Gebruik een schuimspaan om onzuiverheden weg te scheppen.

Verwijder de kip uit de kookpot en zeef de bouillon.
Laat de bouillon afkoelen en plaats in de koelkast om nadien het vet er van af te scheppen.
Het vlees van de gare kip kan je gebruiken voor vol-au-vent of in kleine stukjes voor in de kippensoep.

Je kan de bouillon perfect invriezen in kleine porties of er meteen soep van maken.  

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.