Gekookt eitje met speksoldaatjes
Kooktips

Eieren met spek: dit zijn onze ultieme baktips

Zin in eieren met spek? Met onze tips en recepten zet je altijd iets k-ei-lekker op tafel.

Lees meer
Wat is er nu duurzamer dan je lunch mee te nemen in een glazen bokaal? En dat niet alleen, het is nog eens super mooi. De salade ligt in laagje in je pot, perfect en gezond.
Kooktips

Eiersalade maken: een klassieker waarmee je eindeloos kunt variëren

Eiersalade maken is eenvoudig en ook ontzettend veelzijdig. Doe hier inspiratie op.

Lees meer
Pieter De Koekelaere
Verhaal

De geuteling, streekproduct klaar om Vlaanderen te veroveren

Goudbruin gebakken, luchtig en mals aan de binnenkant. Pieter De Koekelaere laat Vlaanderen kennismaken met de geuteling.

Lees meer
Een clafoutis van appelstukkjes staat op het aanrecht in een zwarte fonte schaal. Er is al een portie uitgeschept en staat op een bordje naar de pot. Er is ook bloemsuiker over het dessert gestrooid en de koffie is al uitgeschonken.
Kooktips

Bon appétit, met clafoutis: recepten voor heerlijke desserts

Superlekker en tegelijk heel simpel: met een clafoutis met lokaal seizoensfruit scoor je altijd.

Lees meer
Aardbeiensmoothie
Kooktips

Netjes op een rij: onze favoriete recepten met aardbei

Mmm, aardbeien... ze zijn lekker uit het vuistje, maar je kunt er ook heerlijke gerechten mee maken.

Lees meer
Papillot van rood fruit met platte kaas
Kooktips

Fruit op de BBQ: da’s meer dan alleen desserts

Kies bij je volgende barbecue eens voluit voor fruit! Je kunt er namelijk veel kanten mee uit.

Lees meer
Taart met kersen en kruimeldeeg
Kooktips

Recepten met kersen voor een heerlijk zoete zomer

Verfrissend, zoet en een smaak die moeilijk te weerstaan is. Kersen van bij ons zijn een echte zomertraktatie!

Lees meer
Frambozenmousse
Kooktips

Voor jou uitgekozen: onze beste recepten met frambozen

Met frambozen kan je de meest verfijnde desserts bereiden. Maar ze hebben veel meer in hun mars.

Lees meer
Crumble van peer met speculaasroom
Kooktips

5 manieren om (over)rijp fruit te verwerken

Overrijp fruit in je fruitmand of koelkast? Gooi het zeker niet weg, maar maak er nieuwe gerechten mee.

Lees meer
Oeuf en cocotte met gedroogde ham, spinazie en kerstomaatjes
Kooktips

Begin je dag goed: tips voor een lekker ontbijtje met een eitje

Inspiratie nodig voor een lekker en gezond ontbijt met ei? Check onze tips en k-ei-lekkere recepten.

Lees meer
Perentaart
Kooktips

Perentaart maken als een pro dat doe je zo

Wil je een perentaart bakken, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Vind hier recepten met Belgische peren.

Lees meer
Een heerlijke aardappeltortilla ligt aangesneden op een groot wit bord. Er werden al twee stukjes uitgesneden en liggen geserveerd op kleine bordjes en afgewerkt met basilicum. Er staan licht gekleurd roze glazen langs het gerecht om de foto nog meer kleur te geven.
Kooktips

Van deze lunchgerechten met ei word je instant blij

Inspiratie nodig voor een lekkere lunch met ei in de hoofdrol? Vind hier tips en recepten met eitjes van hier.

Lees meer
Roerei met tomatensalsa
Kooktips

Hoe het perfecte roerei maken?

Hoe maak je een roerei? Dankzij deze tips en roerei recepten met eieren van bij ons heb je altijd een...

Lees meer
Zachtgekookt ei
Kooktips

Waarom moet je eieren laten schrikken na het koken?

Eieren laten schrikken, hoe doe je dat en waarom? Lees het hier en vind recepten met eitjes van bij ons.

Lees meer
Peter Van de Weyer
Verhaal

Met vakmanschap gemaakt: Kempense gedroogde boerenhesp, dat smaakt!

Slager Peter houdt vast aan tradities voor zijn Kempense gedroogde boerenhesp. Lees hier meer over dit erkend traditioneel streekproduct.

Lees meer