Taco met gebakken schelvis en witloofsalade

Week van het witloof: laat je verrassen door deze originele recepten

Eindelijk: tijdens de Week van het Witloof, van 1 tot 7 februari, zetten we witloof in de welverdiende spotlights. Daarmee steunen we meteen ook onze lokale telers, die er dankzij hun inzet en vakmanschap voor zorgen dat wij volop kunnen genieten van deze heerlijke Belgische groente. Noem het gerust een belangrijk deel van ons culinair erfgoed!

Show some loof voor witloof en maak deze week je favoriete witloofgerecht klaar. Wij inspireren je alvast met 7 lekkere witloofrecepten.

Week van het witloof - tafel met gerechten

Witloof: topgroente met eindeloos veel mogelijkheden

Bovenstaande recepten bewezen het al: met witloof kan je gerust outside-the-box denken. 

Maar witloof kan je ook nog op andere manieren klaarmaken. Witloof stoven opent bijvoorbeeld de deur naar heel wat heerlijke gerechten, zoals gesmoord witloof met varkenshaasje en een tajine met witloof.

Liever iets lichter? Ga dan voor een lekkere salade. Deze salade met kip en witloof is een echte aanrader.

En dé Belgische klassieker, witloof met ham en kaas, toont je dan weer hoe je witloof in de oven moet klaarmaken. Welk recept je ook kiest, jouw gerecht met witloof wordt ongetwijfeld een schot in de roos!

Tip: Combineer je favoriete witloofgerecht met lekkere bioversies van allerlei ingrediënten. Of koop je ingrediënten recht van bij de boer. Er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt.

Show some loof voor witloof!

Wat is jouw favoriete witloofgerecht? Of welke van onze verrassende gerechten met witloof ga jij eens uitproberen? Laat het ons weten via FacebookTwitter of Instagram en post een leuke foto of video met #lekkervanbijons.

Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes, zet dan onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.