Gevulde witloofblaadjes liggen op een serveerschaal. Ze zijn gevuld met romige kaas en gekarameliseerd witloof.

Show some loof voor witloof tijdens de Week van het Witloof

Van 1 t.e.m. 7 februari vieren we de Week van het Witloof! Maak dan ook witloof klaar en steun zo onze lokale telers. Het is dankzij hun inzet en vakmanschap dat we volop kunnen blijven genieten van deze Belgische groente, die deel uitmaakt van ons culinair erfgoed.

Witloof met ham en kaas is en blijft een topper, maar er valt zoveel meer te ontdekken. Onze recepten zijn het bewijs.

Topgroente met veel bereidingsmogelijkheden

Tip: voor alles wat lekker is om in je witloofgerechten te gebruiken, vind je in de winkel even lekkere bioversies. Of koop je ingrediënten recht van bij de boer. Er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt.

Week van het Witloof

Welk witloofrecept ga jij proberen?

Laat het ons weten via FacebookTwitter of Instagram en post een leuke foto of video met #lekkervanbijons. We zijn benieuwd naar jouw witloofcreaties!

Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes, zet dan onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.