Hete bliksem met appelmoes

Appelmoes maken met een twist

Iedereen is dol op appelmoes en terecht! Appelmoes maken is heel makkelijk. En zelfs als je weinig tijd hebt, kan je je tafelgenoten verrassen met zelfgemaakte appelmoes. Ga aan de slag met onze praktische tips en ontdek hoe je appelmoes makkelijk kan pimpen.

Tips voor de perfecte appelmoes

Met ons recept voor appelmoes en de volgende tips loopt alles gesmeerd.

  • Welke appel gebruik je best voor appelmoes? De Boskoop is hiervoor de appel bij uitstek, maar eigenlijk zijn ook alle andere appelsoorten van bij ons perfect geschikt. De Jonagold-appel is een echte allrounder, lekker in appelmoes maar ook zo uit het vuistje. Een zuurdere appel heeft misschien wat meer suiker nodig dan een zoeter exemplaar, maar je bepaalt natuurlijk helemaal zelf hoe zoet je hem wilt.
  • Snijd de appels in niet al te grote stukken. Stukjes van 2 à 3 centimeter zijn ideaal.
  • Laat de appels op een zacht vuurtje sudderen met het deksel op de pot. Zo kunnen ze zeker niet aanbranden.
  • Heb je weinig tijd? Appelmoes maken gaat ook heel makkelijk in de microgolfoven. Snijd de appels in kleine stukjes en voeg een scheutje water en citroensap toe en je smaakmakers naar keuze (bv. suiker en kaneel). Zet ongeveer 15 minuten in de microgolfoven op vol vermogen en roer na elke 5 minuten het geheel even goed door.
  • Hebben je tafelgenoten graag appelmoes zonder stukjes? Ga er dan nog even met de staafmixer door en klaar!

Appelmoes: 6x anders

Appels zijn prima te combineren met allerlei smaakmakers. Pimp je appelmoes met deze tips:

  • Appel en kaneel is natuurlijk een match made in heaven. Met dit duo zit je dus altijd goed!
  • Wil je een extra frisse toets in je appelmoes? Voeg er dan wat sap of versgeraspte schil van een citroen of limoen aan toe.
  • Laat ook eens steranijs of kruidnagel mee sudderen. Die zorgen voor een kruidige smaak.
  • Zin in extra pittige appeltjes? Pimp ze dan met wat geraspte gember.
  • Je kan ook andere fruit- of groentesoorten toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van peer of rabarber?
  • Wil je appelmoes maken als dessert? Dan kan je de suiker vervangen door vanillesuiker. Strooi er wat geroosterde amandelschilfers over en serveer met een bolletje vanille-ijs.

Appelmoes invriezen

Appelmoes invriezen is perfect mogelijk. Zo heb je steeds een portie zelfgemaakte appelmoes bij de hand. Laat de appelmoes wel goed afkoelen voor je hem gaat invriezen. Dan vriest hij sneller in en blijft hij langer houdbaar. Ontdooide appelmoes blijft nog zo’n 2 dagen goed in de koelkast.

Kip met appelmoes en andere toppers

Dé klassieker om je tafelgenoten te verwennen is natuurlijk kip met appelmoes. En ook de combinatie met stoofvlees kan ongetwijfeld bekoren. Heb je nog wat appelmoes over? Maak er dan een heerlijke appelstrudel mee en serveer met een bolletje ijs.  

Ga jij appelmoes maken met onze tips? Of heb jij zelf een recept voor appelmoes dat je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.