Popovers met compote van appel en peer

(15) 45

Ben je op zoek naar een origineel gerechtje voor je ontbijt of brunch? Dan zijn deze luchtige gebakjes zeker eens het proberen waard! Deze popovers zijn ook perfect voor bij een afternoon tea.

Voor ca. 20 popopvers:

  • 475 ml volle melk
  • 2 el ongezouten boter
  • 255 g patisseriebloem
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 1 1/4 tl fijn zout
  • 1 1/2 tl gemalen zwarte peper
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 20 g maanzaad
  • 20 g sesamzaad

Voor de compote van appel en peer:

  • 2 appels
  • 2 peren
  • 200 g gedroogde of verse abrikozen
  • 1 dl water
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje

Extra benodigdheden:

  • bakvormpjes

Verwarm de oven voor op 220°C en vet de bakvormpjes in met een beetje boter. Voeg de melk en de boter samen in een pannetje en verwarm ze op een zacht vuur tot max. 45°C. Haal van het vuur en zet apart.

Neem een mengkom en zeef hierin de bloem. Voeg het bakpoeder, zout en de peper toe. Mix in een andere mengkom de eieren gedurende enkele minuten tot een mooie gele schuimige massa.

Giet de melk in een straaltje bij de eieren terwijl je op een lagere stand blijft mixen. Voeg nu ook lepel per lepel de bloemmengeling toe en mix nog een minuut verder.

Verwarm in tussentijd de vormpjes in de oven gedurende een 3-tal minuutjes. Haal ze uit de oven en vul ze voor 2/3de met de mengeling. Sprenkel er een beetje zaadjes over. Verlaag nu de temperatuur van de oven tot 200°C en bak de popovers af gedurende 30 tot 45 minuten.

Maak ondertussen de compote:

Schil de appels en de peren en snijd ze in brunoise (kleine blokjes). Snijd ook de abrikozen in brunoise. Doe alles samen in een steelpannetje en voeg het water, de steranijs en de kaneelstok toe. Snijd de vanillestok in de lengte in 2 en voeg toe. Neem een vel bakpapier en knip er een rondje uit ter grootte van het steelpannetje. Dek het geheel ermee af. Laat het fruit zacht worden op een zacht vuurtje. Controleer regelmatig en roer om. Voeg indien nodig een beetje vocht toe.

Haal de popovers uit de oven en serveer ze met de lauwwarme compote.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.