Dutch baby met appel, peer en rood fruit

4
(15) 25

Dutch baby is een pannenkoek die in de oven gebakken wordt. Het resultaat is een heerlijk luchtige pannenkoek die nog lekkerder smaakt met fruit van bij ons.   

  • 1 Jonagold appel
  • 1 Conference peer

Pannenkoeken

  • 4 eieren
  • 160 ml melk
  • 80 g bloem
  • 1 tl vanille- extract
  • zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 el gesmolten boter

Afwerking

  • 80 g gemengd rood fruit
  • enkele blaadjes munt
  • honing 
  • hagelslag
  • poedersuiker
  • boter

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de appel en de peer in partjes en snijd de partjes in dunne plakjes.
Bak de plakjes in een ovenbestendige pan in boter beetgaar.

Mix de eieren met de melk, bloem, vanille-extract, snuf zout, kaneel en 2 el gesmolten boter glad. Giet het beslag over de appel- en peerplakjes en zet 25 minuten in de oven.

Werk de Dutch baby af met het rood fruit, munt, honing, poedersuiker en hagelslag.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.