Rabarberconfituur met sinaasappel en tijm

2
(10) 15

Rabarbar is heerlijk maar heeft helaas maar een kort seizoen. Wil je er toch jaarrond van genieten? Haal wat extra rabarbar in huis en maak heerlijke rabarberconfituur met sinaasappel en tijm.

  • 500 g rabarber
  • 250 g geleisuiker
  • 6 takjes verse tijm
  • 1 sinaasappel (sap & zeste)

Schil de rabarber en snijd in blokjes. Doe alles samen met het sap en de zeste van de sinaasappel in een kookpot. Bind de takjes tijm samen en voeg toe aan de pot, samen met een scheutje water. Laat 8 minuten op een zacht vuur en met deksel op de pot pruttelen. Roer af en toe in de pot.

Voeg de suiker al roerend toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 3 minuten koken en haal er dan de tijm uit. Verwijder ook het schuim met de schuimspaan.

Vul twee schone weckpotjes met de confituur. Sluit de potjes, zet op hun kop en laat afkoelen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.