Gebakken havermout met rabarber en pruimen

4
(15) 30

Dit ontbijt met havermout, rabarber en pruimen tover je in 1-2-3 op tafel! Je hebt er slechts 15 minuutjes tijd voor nodig en daarna doet de oven de rest.

  • 500 g rabarber
  • 500 g pruimen
  • 200 g havermout
  • 4 el honing
  • 75 g gemengde noten (hazelnoten, amandelen, cashew,…)
  • 1/2 el kaneelpoeder
  • 250 ml melk
  • rasp en sap van 1 sinaasappel

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de rabarber en snijd ze in stukken van ongeveer 2,5 cm. Snijd de pruimen in stukken. Meng het fruit en doe ze in een bakblik.

Meng de havermout met de honing, de noten, de kaneel, de melk, de zeste en het sap van de sinaasappel. Giet deze mengeling over het fruit en bak af in de voorverwarmde oven gedurende 20 tot 30 minuten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.