Havermoutpannenkoeken met honing en yacon

4
(15) 15

Zin in pannenkoeken die net dat tikkeltjes anders zijn? Super, want deze havermoutpannenkoeken met honing en yacon zijn pannenkoeken zoals je ze nog nooit gegeten hebt. Lekker als snack of ontbijt.

  • 250 g havermout
  • 200 ml amandeldrink
  • 200 ml melk
  • 2 eieren, gescheiden
  • 1 tl bloemsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • 1 kleine yacon
  • honing
  • zonnebloemolie

Mix de havermout fijn in een blender. Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf.

Meng de melk, amandeldrink, eidooiers, bloemsuiker, bakpoeder en het zout onder de havermout. Mix alles tot een luchtig beslag. Laat 5 minuten rusten. Spatel nu het eiwit onder het beslag.

Verhit wat olie in een pan en schep er telkens een kleine pollepel beslag in. Draai het pannenkoekje om van zodra het beslag is gestold. Doe zo verder tot al het beslag op is.

Schil de yacon en snijd in dunne plakjes. Bak ze in dezelfde pan lichtjes bruin.

Verdeel de pannenkoekjes over de borden en werk af met plakjes gebakken yacon. Druppel er nog wat honing over en werk af met munt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.