
Start je dag met deze havermoutpap (of Ijslandse hafragrautur) en je kan werkelijk alles aan!
Ingrediënten
- 1/2 kopje havermout
- 1/2 kopje water
- 2 kopjes melk
- 1 tl suiker
- een snuifje versgeraspte nootmuskaat
- 3 tl bruine suiker
Recept
Laat de havermout gedurende 3 à 4 minuutjes weken in water. Breng, terwijl de havermout weekt, de melk aan de kook.
Voeg wanneer de melk begint te koken de geweekte havermout toe. Zet het vuur lager en laat gedurende 5 à 6 minuutjes pruttelen tot het mengsel dik wordt.
Neem de havermout van het vuur, roer er de nootmuskaat onder samen met de suiker en meng goed.
Serveer in een kommetje en werk af met de bruine suiker.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.