Havermoutpap

1
10

Start je dag met deze havermoutpap (of Ijslandse hafragrautur) en je kan werkelijk alles aan!

  • 1/2 kopje havermout
  • 1/2 kopje water
  • 2 kopjes melk
  • 1 tl suiker
  • een snuifje versgeraspte nootmuskaat
  • 3 tl bruine suiker

Laat de havermout gedurende 3 à 4 minuutjes weken in water. Breng, terwijl de havermout weekt, de melk aan de kook.

Voeg wanneer de melk begint te koken de geweekte havermout toe. Zet het vuur lager en laat gedurende 5 à 6 minuutjes pruttelen tot het mengsel dik wordt.

Neem de havermout van het vuur, roer er de nootmuskaat onder samen met de suiker en meng goed.

Serveer in een kommetje en werk af met de bruine suiker.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.