100% van bij ons

Bladerdeegsterren met banketbakkersroom en appelmoes
Op zoek naar een lekker dessert voor Kerstmis? Zoek niet verder. Deze bladerdeegsterren met banketbakkersroom en appelmoes zijn overheerlijk. Daar zullen je gasten nog lang over napraten.
Ingrediënten
Voor de banketbakkersroom:
- 2 eidooiers
- 45 g puddingpoeder
- 125 g suiker
- 500 ml melk
Voor de appelmoes:
- 500 g appels (Jonagold)
- 2 el versgeraspte gember
- 50 ml water
- 1 el honing
- snuf kaneelpoeder
- 1 el citroensap
- 2 rollen bladerdeeg
- 1 ei, losgeklopt
- 50 g amandelschilfers
- poedersuiker
Recept
Maak de banketbakkersroom:
Klop de eidooiers met het puddingpoeder en de suiker los met een scheutje melk. Breng de rest van de melk aan de kook.
Roer enkele lepels warme melk door het puddingmengsel en klop dit dan door de rest van de warme melk. Laat op een zacht vuur indikken. Giet alles in een kom, dek af met plasticfolie en laat afkoelen.
Maak de appelmoes:
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Breng ze samen met de gember, water, honing, kaneelpoeder en citroensap aan de kook. Zet het vuur laag, plaats het deksel half op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken.
Roer af en toe. Laat vervolgens volledig afkoelen.
Maak de bladerdeegsterren:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Steek met een stervorm 16 grote sterren uit het deeg. Leg telkens 2 sterren op elkaar. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bestrooi met de amandelschilfers. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Werk af:
Snijd de bladerdeegsterren open. Schep de pudding in een spuitzak met brede mond en spuit wat pudding op de onderkant van de sterren. Schep er wat appelmoes op en sluit de sterren.
Bestrooi met wat poedersuiker en serveer meteen.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.