13 recepten voor bruschetta die net een beetje anders zijn

13 recepten voor bruschetta die net een beetje anders zijn

Een bruschetta (spreek uit als brusketta) is het ideale aperitiefhapje. Snel klaar, eenvoudig en o zo lekker! Bovendien kan je het grotendeels vooraf klaarmaken. Zo kan je zo veel mogelijk tijd doorbrengen bij je gasten. Handig! 

Welk brood gebruik je voor bruschetta?

Bruschetta zijn ideaal om een restje brood op te maken. Snijd het brood in plakken van zo’n 1,5 cm en rooster het even onder de grill of op de BBQ. Zo zal de buitenkant heerlijk krokant blijven terwijl de kruim binnenin nog zacht blijft. Als je brood geroosterd is, ga je er even over met teentje knoflook. Ziezo, de basis voor je bruschetta is klaar.

Dé klassieker: Italiaanse bruschetta

Nu het brood klaar is, kunnen we beginnen aan het echte werk: de toppings. Dé klassieker onder de bruscetta is ongetwijfeld de bruschetta met tomaten. Wil je een traditionele Italiaanse bruschetta maken volgens de regels van de kunst? Ga dan voor rijpe vleestomaten of pruimtomaten. Ontvel de tomaten en verwijder zoveel mogelijk van de zaadjes. Mag het allemaal wat losser? Dan kan je op perfect voor kerstomaatjes gaan. Die hoef je natuurlijk niet te ontvellen. 

Zoveel meer dan enkel bruschetta met tomaten

Hoewel de bruschetta met tomaten hier het bekendst is, is het maar het topje van de ijsberg der bruschetta-recepten. Zoveel streken er zijn in Italië, zoveel manieren zijn er om bruschetta te maken. In Rome gaan ze voor ansjovis en mozzarella op hun bruschetta, terwijl in Sicilië men dol is op bruschetta met oregano. En zo heeft elke regio zijn specialiteit. En ook met lekkerste van bij ons kan je aan slag. Kijk maar even mee.

  • Balsamico-azijn, witloof en gerookte ham zijn een topcombo in deze bruschetta met witloof met ham.
  • Verras je tafelgenoten met bruschetta als dessert. Deze french bruschetta zijn het ideale huwelijk tussen wentelteefjes en fruitsla. Dat kan toch alleen maar in de smaak vallen?
  • En ook met een visje kan je aan de slag voor een heerlijke bruschetta. Wat dacht je van bruschetta met zeetong? Appelkappertjes en mierikswortel zorgen voor een pittig-zure toets.
  • Blauwe kaas en peer vormen een dreamteam in een slaatje. Geen wonder dus dat deze bruschetta met perensalsa ook niet te versmaden is. 

 

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.