Varkensvlees

Een stukje varken voor alle vorken

Een veelzijdig stukje vlees

Varkensvlees is een echte topper in vele keukens. Modern of klassiek, oer-Vlaams of exotisch, zijn zachte smaak maakt hem tot een echte all-rounder, die bij elke gelegenheid past. Van snuit tot staart, van klassiek tot verfijnd, op de BBQ of als tapas: met een sappig stukje varkensvlees van bij ons kan iedereen aan de slag. Varkensvlees is qua bereiding enorm veelzijdig. 

Varkensvlees van bij ons

Naast de strenge kwaliteitscontroles en traceerbaarheid doorheen de hele keten, zijn er nog redenen om voor varkensvlees van bij ons te kiezen. Als je kiest voor varkensvlees van bij ons ondersteun je de lokale economie en beperk je de voedselkilometers. Ook de veehouders zelf en de andere schakels in de keten leveren veel inspanningen om de druk op het milieu te verkleinen en het dierenwelzijn te verhogen. 

Een stukje varkensvlees past in een gevarieerde gezonde voeding

Veel mensen denken bij varkensvlees nog aan vet- en calorierijk. Dat is een misverstand. Heel wat stukken van het varken zijn mager. Een varkensmignonnette en een varkenshaasje zijn zelfs zeer mager. Zij bevatten maar ongeveer 2 g vet per 100 g. Dat is vergelijkbaar met een kipfilet en een magere biefstuk

Kijk en vergelijk in deze voedingsinfotabel (bron: www.internubel.be). Een spieringkotelet, spek en varkensgehakt bevatten meer vet en dus ook meer calorieën. Wissel vettere stukken geregeld af met magere.

Varkensvlees levert bovendien veel voedingsstoffen. Het is een goede bron van hoogwaardige eiwitten, het mineraal zink en de vitaminen B1, B3, B6 en B12. Een stukje varkensvlees past dus prima in een gevarieerde gezonde voeding.

Weet wat je eet

Een lekker stukje varkensvlees is het resultaat van de inspanningen van een hele reeks vakmensen. Uiteindelijk hebben zij hetzelfde doel: je vlees bezorgen, dat niet alleen uitstekend smaakt, maar ook volledig veilig is. Er worden doorheen de hele keten dan ook strikte normen gehanteerd. Die worden nauwgezet gecontroleerd door onafhankelijke instellingen. Waar en wanneer het dier gekweekt, vervoerd, geslacht en versneden werd: elke stap is op elk moment traceerbaar.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.