Varkensworsten op de BBQ met groentespies

Number of persons
Aantal personen

6

Ingrediënten

  • 6 boerenworsten

Voor de zelfgemaakte ketchup:

  • 100 g suiker
  • 1 dl water
  • 1 ui, grofgesneden
  • 6 grote tomaten, grofgesneden
  • 80 g tomatenpuree
  • 1 kruidnagel
  • 1 steranijs
  • 1 tl korianderzaadjes
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 dl sherry-azijn
  • 1 el maïszetmeel (optioneel)

Voor de groentespiezen:

Recept

Bereid de ketchup (best de dag voordien).
Giet het water en de suiker in een diepe pan en breng aan de kook. Als de suiker opgelost is, voeg er de ui, tomaten, tomatenpuree, kruidnagel, steranijs, korianderzaadjes en cayennepeper aan toe.
Laat 15 minuten koken met een deksel op de pan.

Voeg dan de sherry-azijn toe en laat nog eens doorkoken. Giet alles door een puntzeef en druk het mengsel er goed door met de bolle kant van een lepel.
De saus moet stroperig zijn maar niet te dik. Bind eventueel nog met het maïszetmeel en laat volledig afkoelen.

Snijd de ui, courgette en paprika in grote stukken. Rijg alle groenten aan de spiesen. Gril ze enkele minuten op de BBQ en draai regelmatig om.

Gril de boerenworsten 5 tot 10 minuten op de BBQ.

Serveer de worsten met de groentespiezen en de zelfgemaakte ketchup.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.