Varkensworsten op de BBQ met groentespies

Varkensworsten op de BBQ met groentespies

Varkensworsten op de BBQ met groentespies

Hoofdgerecht

40 min

Personen 6

Ingrediënten

    Voor de zelfgemaakte ketchup:

    Voor de groentespiezen:

18 ingrediënten geselecteerd

Bereiding

    Bereid de ketchup (best de dag voordien).
    Giet het water en de suiker in een diepe pan en breng aan de kook. Als de suiker opgelost is, voeg er de ui, tomaten, tomatenpuree, kruidnagel, steranijs, korianderzaadjes en cayennepeper aan toe.
    Laat 15 minuten koken met een deksel op de pan.

    Voeg dan de sherry-azijn toe en laat nog eens doorkoken. Giet alles door een puntzeef en druk het mengsel er goed door met de bolle kant van een lepel.
    De saus moet stroperig zijn maar niet te dik. Bind eventueel nog met het maïszetmeel en laat volledig afkoelen.