Gegrilde leng met muntsaus

4
  • 600 g lengfilet
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • peper en zout

Voor de saus

  • 5 cl rode wijnazijn
  • 10 cl water
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels fijngehakte munt
  • peper en zout

Snijd de vis in stukjes van 4 cm en leg ze in een kommetje. Voeg paprikapoeder, olijfolie, peper en zout toe. Meng en laat 15 minuten marineren in de koelkast.

Steek de vis op houten spiezen, afwisselend met stukjes ui en paprika.  Gril de visspiezen op de hete grill gedurende 6 minuten aan elke kant.

Voor de saus

Meng de munt met de azijn en de bruine suiker.  Breng het water aan de kook en giet bij het muntmengsel.  Peper en zout en laat afkoelen.

Serveer bij de gegrilde vis.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.