Aardappelterrine, salade en gepocheerd ei

4
(30) 60
  • 1/2 kg vastkokende aardappelen
  • gemengde salade (4 personen)
  • 4 eieren
  • 80 g boter
  • peper en zout
  • 1 scheut azijn
  • dressing naar keuze
     

Schil de aardappelen.
Snijd ze met een mandoline in flinterdunne plakjes.
Smelt vervolgens de boter op een zacht vuur of in de magnetron en 'klaar' ze door over te gieten in een ander schaaltje zonder het bezinksel.

Vet een kleine cakeblik in met boter en druk de aardappelschijfjes in de vorm.
Strijk om de 2 laagjes in met boter en kruid om de 3 à 4 laagjes met zout en peper.
Pak in met hittebestendige keukenfilm, zet in een au bain-marie en laat de terrine één uur in de oven garen op 120°C.
Laat de terrine overnachten in de koeling, snijd in dikke plakken en bak de plakjes, zonder vetstof, op hoog vuur in een teflonpan.

Spoel de slasoorten.
Breng water met een scheut azijn aan de kook en pocheer hier de eieren in.

Schik de salade, aardappelterrine en een gepocheerd ei op ruime borden en lepel er de dressing over.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.