wok met kip

3 tips voor een heerlijke wok met kip

Kip kan je ook perfect roerbakken. Met deze bereidingstips en wokgerechten tover je de perfecte wok met kip op tafel.

Wokken met kip doe je zó

Wokken is een bijzondere vorm van bakken. Het gebeurt op zeer hoge temperatuur in een typische wokpan, die de hitte extra geleidt. Er is weinig vetstof voor nodig en door de korte bereidingstijd blijft de voedingswaarde goed bewaard. Een wok met kip past dan ook goed in een gezonde keuken.

  • Wokken met kip doe je best met hapklare stukjes die snel garen. Je kan de stukjes kip eventueel vooraf marineren. Doe dit niet te lang op voorhand, anders gaat de smaak van de marinade de subtiele smaak van de kip overheersen.
  • Bak de stukjes kip eerst zeer kort aan (max. 1 minuut) in kleine porties. Gebruik bij voorkeur een neutrale olie die sterk verhit mag worden. Arachideolie is ideaal.
  • Roerbak dan pas de groenten. Doe er een saus of de marinade bij en dan pas opnieuw het vooraf gebakken vlees. Geef je wok met kip niet meer dan de tijd om terug op te warmen zodat alles lekker sappig blijft.

Heb jij een van onze wokgerechten met kip uitgeprobeerd? Of ken je zelf nog een lekker gerecht dat je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.