Kip curry klaargemaakt in de wok met bloemkool en pittige kruiden. Alles opgediend in een wit soepbord met verse koriander.

3 tips voor een heerlijke wok met kip

Kip kan je ook perfect roerbakken. Met deze bereidingstips en wokgerechten tover je de perfecte wok met kip op tafel.

Spicy pad thai met kip en witloof

Wokken met kip doe je zó

Wokken is een bijzondere vorm van bakken. Het gebeurt op zeer hoge temperatuur in een typische wokpan, die de hitte extra geleidt. Er is weinig vetstof voor nodig en door de korte bereidingstijd blijft de voedingswaarde goed bewaard. Een wok met kip past dan ook goed in een gezonde keuken.

  • Wokken met kip doe je best met hapklare stukjes die snel garen. Kipfilet leent zich perfect. Je kan de stukjes kip eventueel vooraf marineren. Doe dit niet te lang op voorhand, anders gaat de smaak van de marinade de subtiele smaak van de kip overheersen.
  • Bak de stukjes kip eerst zeer kort aan (max. 1 minuut) in kleine porties. Gebruik bij voorkeur een neutrale olie die sterk verhit mag worden. Arachideolie is ideaal.
  • Roerbak dan pas de groenten. Doe er een saus of de marinade bij en dan pas opnieuw het vooraf gebakken vlees. Geef je wok met kip niet meer dan de tijd om terug op te warmen zodat alles lekker sappig blijft.

Koken met hoeve- of bioproducten

Voor alles wat lekker is om in onze recepten te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij je ingrediënten graag recht van bij de boer? Van hoevewinkels, automaten tot boerenmarkten: er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt.

Heb jij een van onze wokgerechten met kip geprobeerd? Of ken je zelf nog een lekker gerecht dat je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Blijf op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes en zet ook onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.