Lodewijk Waes
Verhaal

Van Spaanse droom tot Vlaamse wijn: 20 jaar Wijndomein Waes

Wijndomein Waes maakt bekroonde wijn van eigen bodem. Wijnbouwer Lodewijk deelt zijn verhaal.

Lees meer
wijngaard druiven plukken
Productinformatie

Welke soorten wijnbouw bestaan er?

Verdiep je in de moderne wijnbouw en de verschillen qua filosofie en productiemethode.

Lees meer
Op een witte taartschaal liggen 3 kleine taartjes met zomerfruit. Hiernaast ligt nog wat opgeklopte room, nog een schaaltje met extra rood fruit en een vaasje met roze bloemetjes.
Kooktips

Hoe kun je rode bessen verwerken in gerechten?

Rode bessen zijn onderschatte helden in de fruitrayon. Ontdek hier hoe verrassend veelzijdig ze zijn!

Lees meer
Gegrilde kotelet met tomatengremolata en oude kaas
Kooktips

Hoe je de beste kalfskotelet ooit bereidt

Met de juiste kennis kan iedereen dit heerlijke stukje vlees tot in de perfectie bereiden.  

Lees meer
Het gerechtje is gepresenteerd op een plankje, share food op zijn best. Rondom het gerecht staan bordjes klaar met bestek. Een maaltijd die je naar Griekse sferen brengt boordevol Belgische kwaliteitsproducten. Yummy.
Kooktips

De 5 meestgestelde vragen over lamsvlees op de bbq

Van het juiste stukje vlees tot passende marinades… We beantwoorden de vragen die jullie het meest stelden.  

Lees meer
Een lichtroos ontbijtkommetje staat op tafel, met hierin de kruidige chai porridge met een halve peer en een kaneelstokje. Er is ook een roze theepot met bijpassend kopje.
Kooktips

5 redenen om ook fruit bij het ontbijt te eten

Kiezen voor fruit bij het ontbijt is een goed idee. En daar zijn verschillende redenen en manieren voor.

Lees meer
BELBUL-vullen van flessen
Productinformatie

BelBul: het kwaliteitslabel voor mousserende wijnen van bij ons

Met BelBul krijgt lokaal geproduceerde mousserende wijn een officieel kwaliteitslabel én een generieke naam. 

Lees meer
Heerlijke kalfsrolletjes liggen in een diep bord met de boontjessalade er naast. De vleesrolletjes zijn gevuld met peer en geitenkaas. Er staat een glas water langs en wat stukjes brood.
Kooktips

Onze tips voor de beste kalfslapjes ooit

We duiken in de verschillende bereidingswijzen en delen onze beste recepten.

Lees meer
Op tafel staat een ronde houten snijplank met hierop een wit potje gevuld met onze pikante dip van yoghurt en witte bonen. Je kan de yoghurtdip gebruiken met stukjes snackkomkommer, brood en radijsjes in ons geval. Rond de plank staan enkele glazen witte wijn en helderblauwe broodbordjes.
Productinformatie

Proost op de lente met wijnen van bij ons

Onze wijnexpert tipt welke lokaal geproduceerde wijnen heerlijk smaken bij lentegerechten.

Lees meer
Druiven plukken
Productinformatie

Interspecifieke variëteiten: de druiven van de toekomst?

Wat zijn resistente of interspecifieke druivenvariëteiten? Kun je er ook goede wijn mee maken?

Lees meer
Een traditionele cake staat op de tafel, en toch is hij specialer dan een andere cake. We maakten een perencake met volledige peertjes erin. Inderdaad, volledige peren, met steeltje en al piepen uit de cake omdat ze rechtop in het beslag werden gezet.
Kooktips

Peerfect! Onze ultieme tips voor de lekkerste perencake

Wil je een perencake bakken? Met onze tips en peren van hier beleef je nóg meer bakplezier.

Lees meer
Graevenberger wijngaard
Verhaal

Graevenberger: waar passie voor wijn en wetenschap samenvloeien

Een uniek kenmerk van Graevenberger is de grote diversiteit aan druivensoorten. 

Lees meer
Twee gourmetpannetjes staan te sieren op een houten snijplank. Als bijgerechtjes hebben we een groene salade, opgelegde augurkjes en een cocktailsausje.
Kooktips

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde gourmet

Met gourmet is het gegarandeerd feest! Ontdek onze tips voor een geslaagde gourmetavond.

Lees meer
Kaascups met zalmmousse
Productinformatie

Hoe wordt mousserende wijn gemaakt?

Hoe krijgt men die belletjes in de fles? Waarom zijn schuimwijnflessen zo zwaar? En, wat bepaalt de kwaliteit?

Lees meer
Op een mooi feestelijk wit bordje ligt de rundertartaar mooi gepresenteerd in een cirkeltje. Hij is afgewerkt met een sneetje toast van zuurdesem, een kwarteleitje en een blaadje waterkers.
Kooktips

Feestelijke gerechten met ons beste vlees ooit

Op zoek naar inspiratie voor feestelijke hoofdgerechten of voorgerechten met vlees? 

Lees meer