Roze bavarois geserveerd in verschillende glaasjes op een dienplateau. Een vrouw met witte t-shirt draagt deze roze dessertjes, klaar om naar de gasten te brengen.
Productinformatie

Aardbeien bewaren: zó houd je ze langer in topvorm

Het bewaren van aardbeien: hoe doe je dat het best? En kun je aardbeien invriezen?

Lees meer
Vrouw die zwanger is
Voedingsinformatie

Vis tijdens de zwangerschap? Het kan én is van belang

Het eten van vis tijdens de zwangerschap levert tal van voordelen op voor moeder en kind.

Lees meer
Tong in madeirasaus
Kooktips

(Her)ontdek het vijfde kwartier

Wat is het vijfde kwartier? En hoe kun je er in de keuken mee aan de slag gaan?

Lees meer
Een rijkgevulde quinoasalade boordevol verse groenten en kruiden zoals broccoli, paddenstoelen, rode ui, peterselie, koriander en munt. Bovenop de quinoa werd het varkensvlees geplaatst in schijfjes. Er staat een witbier bovenaan het bord, op de tafel.
Kooktips

Zo blijft je varkensmignonette mals en sappig

Wil je weten hoe je dit fijne stukje vlees bakt volgens de regels van de kunst? Check snel onze tips!

Lees meer
Appelcrumble
Productinformatie

Weetjes en feitjes over bloesems en bijtjes

Wanneer zijn er bloesems? En waarom zien sommige fruitbomen wit tijdens het voorjaar? 

Lees meer
Gevuld lamszadel met spinazie
Kooktips

Recepten met lamsvlees waar iedereen mee aan de slag kan

Wil je een gerecht met lokaal lamsvlees bereiden en kun je nog wat inspiratie gebruiken?

Lees meer
De Oesterput Oostende - Kim Puystjens
Verhaal

Op bezoek bij de Oesterput, de enige oesterkwekerij in België

De familie Puystjens kweekt al bijna 30 jaar oesters in Oostende. Wat maakt de delicatesse zo uniek?

Lees meer
slagerij-traiteur de wilde
Verhaal

Broederlijk vakmanschap bij slagerij-traiteur De Wilde in Deurle

Bij slagerij-traiteur De Wilde kan je terecht voor vlees en vleeswaren van topkwaliteit van eigen bodem.

Lees meer
Het varkenskroontje ligt op een ovenplaat samen met de stukjes rabarber en rode biet. We serveren hem met een kommetje versgemaakte puree. Er ligt een donkerrode servette bij het gerecht om de rode biet nog meer te accentueren, een herfsttopper!
Kooktips

Zo smaakt jouw varkenskroon buitengewoon

Voor een mals en sappig stukje vlees, neem je de tijd. En dat geldt ook voor het varkenskroontje.

Lees meer
Kalfsfricassee met jonge worteltjes en peterseliekrieltjes
Kooktips

Hoe een smeuïge kalfsfricassee maken?

Wil je kalfsfricassee bereiden, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Je vindt hier tips.

Lees meer
Peren plukken bij LemBiFruit
Productinformatie

Bekende soorten peren van bij ons en waarvoor je ze kunt gebruiken

Welke soorten peren vind je in ons land, wat maakt ze zo uniek en wat kun je ermee doen?

Lees meer
Geetkotmolenhoeve
Verhaal

Pastorale-lamsvlees: van kweker naar slager, in een mum van tijd

Met het Pastorale-logo ben je zeker van heerlijk lamsvlees van bij ons. We spraken af met schapenhouders Luc en Christine.

Lees meer
Gilles Pauwels
Verhaal

Podcast: Gilles Pauwels verkozen tot Viskok van het Jaar 2024

Gilles Pauwels van traiteurzaak Vis Ateljee in Pittem werd verkozen tot Viskok van het Jaar. Beluister de podcast met deze...

Lees meer
Een mooi aangesneden varkensrollade ligt op een rechthoekig dienblad. De aardappeltjes werden net niet doormidden gesneden alvorens ze de oven in gingen met een kruidentakje. De veenbessencompote staat langs de rollade die zorgt voor een intense kleur in deze feestmaaltijd. Goud bestek ligt langs het gerecht.
Kooktips

Zelf rollade maken: zo loopt alles op rolletjes

Aan de feestdis of aan tafel op een doordeweekse avond: met rollade scoor je altijd!

Lees meer
Ward Lemmelijn in roeiboot © Ward Lemmelijn
Verhaal

De battle: topsporters Koen en Ward koken met vlees van bij ons

Samen met chef Loïc stoppen topsporters Koen en Ward hun favoriet stukje vlees in een sportief jasje.

Lees meer