Pulled chicken met koolrabislaatje

Hoe koolrabi bewaren?

Een koolrabirecept is altijd top, maar af en toe hou je stukjes over en weggooien is zo’n zonde. Geen probleem, want koolrabi bewaren is helemaal niet moeilijk. 

Hoelang is koolrabi houdbaar?

  • In de koelkast is koolrabi ongeveer een week houdbaar.
  • Buiten de koelkast, maar op een koele plaats blijft een verse kool 4 à 5 dagen goed.
  • Diepgevroren koolrabi blijft tot 12 maanden goed bij minimum -18°C in een goed afgesloten plastic zak.
Pulled chicken met koolrabislaatje

Koolrabi bewaren doe je zo

  • Om te bewaren in de ijskast: snijd de bladeren weg en stop de kolen in een plastic vershoudzakje.
  • Koolrabi invriezen is handig, maar je moet de knollen wel even blancheren. Rauw invriezen tast namelijk de kleur en de structuur aan.
  • Geschilde of aangesneden koolrabi bewaren kan ook. Dek de stukken goed af met vershoudfolie. Zo blijven ze nog enkele dagen houdbaar. Lang zullen ze niet blijven liggen, want het is onmogelijk om van de rauwe stukjes koolrabi af te blijven.

Koolrabi blancheren is een fluitje van een cent

Dompel de stukjes koolrabi onder in kokend water: 2 tot 4 minuten is voldoende. Spoel de koolrabi nadien af met koud water om het kookproces te stoppen. 

Koolrabi invriezen voor een salade

Een goede tip: vries enkele porties koolrabi in samen met andere groenten, bijvoorbeeld pompoen, pastinaak en preiwit. Zo heb je altijd een basispakket vergeten groenten bij de hand voor een heerlijk warm slaatje. Koken, kruiden en klaar! 

Bouillon maken

Een goede tip: gebruik de schil en de vlezige delen onderaan de koolrabi om bouillon van te maken. Zo gaat er niets van deze verrukkelijke kool verloren.

Kan je niet wachten om eens te koken met koolrabi? Probeer dan zeker een van deze recepten.

Probeerde je een van onze recepten? We zijn nieuwsgierig naar het resultaat! Of ken je nog andere gerechten met koolrabi die een plaats verdienen op Lekkervanbijons.be? Post een foto of video via FacebookTwitter of Instagram met #lekkervanbijons. 

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!