Romige ovenschotel met koolrabi en Filet d’Anvers

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

75

Koolrabi kan je qua smaak vergelijken met bloemkool. Samen met Filet d’Anvers vormt deze vergeten groente de basis van een eenvoudige ovenschotel. De bereiding neemt iets meer tijd in beslag maar het krokant korstje is het wachten meer dan waard.  

Ingrediënten

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een ovenschaal in met boter.

Breng de melk met de room, knoflook en de takjes tijm rustig aan de kook. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur en laat even rusten.

Snijd de koolrabi en wortel in dunne plakken. Schil de aardappel en snijd in fijne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline. Beleg de ovenschaal met de aardappelplakjes. Kruid met peper en zout en leg er een laag filet d’Anvers op. Giet er wat van het roommengsel over en kruimel er wat van de kaas over. Herhaal deze stappen totdat alle ingrediënten op zijn.
Eindig met een laag room en kaas. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 40 minuten in de oven.

Verwijder de folie en zet nog eens 15 minuten in de oven.

Werk af met verse tijm en pijnboompitten.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.