Tempura van zeetong met mayonaise van appel en curry

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Het tempurabeslag rond de tongfilets zorgt voor een lekkere crunch. Serveer met zelfgemaakte appel-currymayonaise en je hebt een heerlijk aperitiefhapje. 

Ingrediënten

Voor de appel-currymayonaise

  • 1 eigeel
  • 1 kl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 dl maïsolie
  • Scheutje witte wijn
  • 1 el currypoeder
  • 1 appel
  • Peper en zout

Voor het tempurabeslag

  • 250 ml water
  • 125 g bloem
  • 8 g verse gist
  • Snufje zout
  • Snufje suiker

Recept

1 dag op voorhand

Meng de ingrediënten voor de tempura en laat 1 u. rijzen op kamertemperatuur. Zet de kom vervolgens een nachtje in de koelkast afgedekt met keukenfolie.

Voorbereiding

Maak de groenten schoon en snijd in hapklare stukken.

Prik ze op een brochettestokje, maar weef er de tongfilet tussendoor, zodat er overal vis tussen zit.

Maak de mayonaise

Mix de eierdooier samen met de mosterd, azijn, peper, zout en maïsolie.

Verfris met wat witte wijn en voeg er het currypoeder en de in kleine blokjes gesneden appel aan toe.

Maak de tempura

Verwarm de friteuse voor op 170°C

Schep het water van de tempura en haal er de brochettes door en bak enkele minuten in de friteuse.

Serveer de spiesjes met het sausje, wat dille en een partje citroen erbij.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.