Pulled chicken met bier en koolrabislaatje

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 60

Pulled pork is de klassieker maar ook met kip kan je draadjes maken. Deze pulled chicken krijgt extraveel smaak dankzij een lekker Belgisch biertje.

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • 330 ml bruin bier (bv Westmalle)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 zoete ui, grof gehakt
  • 1 sjalotje
  • 4 el Limburgse stroop
  • 1 tl mosterd
  • 2 el barbecuesaus
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 tl gedroogde tijm
  • boter
  • peper en zout

Voor de salade:

  • 2 koolrabi's
  • 1 Cox appel
  • 2 lente-ui, in ringen
  • sap van ½ citroen
  • 40 g walnoten, grof gehakt
  • 2 el fijngehakte peterselie

Voor de dressing:

  • 1 el mierikswortelpasta
  • 4 el mayonaise
  • 1 el appelazijn

Recept

1 dag op voorhand:

Meng de look met de ui, bier, barbecuesaus, balsamico, Luikse siroop, mosterd en tijm. Leg hierin de kip, dek af met folie en laat 1 nacht marineren in de koelkast.

Voor de pulled chicken:

Verwarm de oven voor op 160°C.

Haal de kip uit de marinade, maar bewaar de marinade. 

Bak de kip rondom bruin in boter. Kruid met peper en zout. 

Leg het vlees in een ovenschaal en giet er de marinade bij. Bedek met aluminiumfolie en zet de schaal 1 uur in de oven. Schep halverwege om.

Maak de salade:

Schil de koolrabi en snijd in lucifers. Was en schil de appel en snijd eveneens in lucifers. 

Meng onder elkaar samen met het citroensap, peterselie, walnoten en lente-ui.

Maak een dressing met de mayonaise, mierikswortelpasta en appelazijn en kruid met peper en zout. Schep dit onder de salade.

Haal de kip uit de oven en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Meng er wat van de zoete marinade onder en werk af met het sjalotje. Geef er de koolrabisalade bij.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.