
Pulled chicken met bier en koolrabislaatje




4

(20) 60
Pulled pork is de klassieker maar ook met kip kan je draadjes maken. Deze pulled chicken krijgt extra veel smaak dankzij een lekker Belgisch biertje.
Ingrediënten
- 4 kippendijen
- 330 ml bruin bier (bv Westmalle)
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 zoete ui, grof gehakt
- 1 sjalotje
- 4 el Limburgse stroop
- 1 tl mosterd
- 2 el barbecuesaus
- 2 el balsamicoazijn
- 1 tl gedroogde tijm
- boter
- peper en zout
Voor de salade:
- 2 koolrabi's
- 1 Cox appel
- 2 lente-ui, in ringen
- sap van ½ citroen
- 40 g walnoten, grof gehakt
- 2 el fijngehakte peterselie
Voor de dressing:
- 1 el mierikswortelpasta
- 4 el mayonaise
- 1 el appelazijn
Recept
1 dag op voorhand:
Meng de look met de ui, bier, barbecuesaus, balsamico, Limburgse stroop, mosterd en tijm. Leg hierin de kip, dek af met folie en laat 1 nacht marineren in de koelkast.
Voor de pulled chicken:
Verwarm de oven voor op 160°C.
Haal de kip uit de marinade, maar bewaar de marinade.
Bak de kip rondom bruin in boter. Kruid met peper en zout.
Leg het vlees in een ovenschaal en giet er de marinade bij. Bedek met aluminiumfolie en zet de schaal 1 uur in de oven. Schep halverwege om.
Maak de salade:
Schil de koolrabi en snijd in lucifers. Was en schil de appel en snijd eveneens in lucifers.
Meng onder elkaar samen met het citroensap, peterselie, walnoten en lente-ui.
Maak een dressing met de mayonaise, mierikswortelpasta en appelazijn en kruid met peper en zout. Schep dit onder de salade.
Haal de kip uit de oven en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Meng er wat van de zoete marinade onder en werk af met het sjalotje. Geef er de koolrabisalade bij.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.