Tomaat-garnaal

9 x gevulde tomaat, 9 x anders

Welke groente leent zich perfect om te vullen? Tomaat natuurlijk! Koud of warm, met vlees, vis of vegetarisch, klassiek of net dat tikkeltje anders: we geven je met deze 9 recepten voor gevulde tomaten graag wat inspiratie!

Tomaat-garnaal: dé klassieker

Een lekker sappige tomaat, gevuld met zalig verse garnaaltjes: aan tomaat-garnaal valt echt niet te weerstaan. Deze lekkernij is heerlijk als voorgerechtje, maar net zo goed als hoofdgerecht met een frisse salade. Wil je graag eens wat anders? Probeer dan zeker een keer onze tomaat-garnaal met groene gazpacho en pesto. En ook als aperitiefhapje kan je hiermee scoren. Wat dacht je van deze zelfgemaakte blini’s met mini tomaat-garnaal of deze mini tomaat-garnaal met tzatziki?

Gevulde tomaat met gehakt

Een andere succesformule is natuurlijk de gevulde tomaat met gehakt. Gebruik hiervoor stevige vleestomaten. Je kan gemengd gehakt gebruiken, maar varieer ook eens met runds- of lamsgehakt. Dit geeft meteen een andere smaak aan je ovenschotel. Of ga voor deze tomaat uit de oven, gevuld met aardappel, kalfsgehakt en paprika. Voeg ook wat extra smaakmakers toe aan je gehakt: wat geraspte kaas, fijngesneden groentjes of verse kruiden… Zoek je een alternatief voor gehakt? Deze tomaat uit de oven, gevuld met Meesterlyck-ham, spinazie en knoflook zal zeker in de smaak vallen. 

Gevulde tomaten: vegetarisch ook een topper!

Heb je liever een vegetarische versie? Geen nood! Deze vegetarische tomaat met quinoa en geitenkaas heeft alles om van te smullen. Of ga voor onze gevulde tomaat met taboulé. De munt geeft dit gerecht een super frisse toets. Laat voor een volledig vegetarische versie wel de ansjovisfilet weg. Naast quinoa of couscous, kan je natuurlijk ook kiezen voor stukjes aardappel, rijst of peulvruchten.

Extra tip: Wil je graag je gasten verrassen? Vul de tomaten met je vulling naar keuze, maar niet helemaal tot boven. Voor je ze in de oven plaatst, kan je er dan nog een eitje aan toevoegen bovenop. Zet de hoedjes op de gevulde tomaten en het ei gaart gewoon mee in de oven.

Heb je je laten verleiden door een van onze recepten? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.