Tomaat garnaal met groene gazpacho en pesto

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 20

Ingrediënten

Tomaat-garnaal

Groene gazpacho

Pesto

  • 50 g tuinkers
  • 25 g Parmezaankaas  
  • 25 g pijnboompitten   
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ teentje look
  • peper en zout

 

Recept

Daags voordien: pel de snoeptomaatjes, laat het steeltje eraan en laat 24 uur marineren in balsamico-azijn.

Groene gazpacho: schil de komkommer, snij alle groenten in grove stukken. Mix alle ingrediënten en passeer ze door een fijne zeef. Heb je een sorbetmachine, maak dan een sorbet, anders bewaar je de vloeibare versie. 

Pesto: mix alle ingrediënten tot een homogeen geheel, giet dit in een spuitzak en laat opstijven.

Snij de trostomaatjes doormidden. Haal de snoeptomaatjes uit de marinade. Pel de coeur de boeuf en snij ze in fijne carpaccio. Kleur de broodcroutons lichtjes bruin in een pan. Frituur enkele garnaalkopjes en staartjes 1 minuut op 170°C

Schik de carpaccio van tomaat op het bord en breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Schik de snoeptomaatjes en de trostomaatjes erop.

Leg de garnalen ernaast. Spuit met de spuitzak enkele puntjes pesto. Werk af met de groene gazpacho (vloeibaar of in sorbet), enkele gefrituurde garnaalkopjes, salt flakes, basilicumblaadjes en broodcroutons.

 

Recept Stijn Bauwens

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.