Tarbot dugléré met grijze garnaal en tomaat

Hoofdgerecht
Feestrecepten kerst
Ilse D'hooge
4
60

tarbot

garnituur grijze garnaal en tomaat

garnaalfond

  • 1 sjalot grof gesneden
  • 2 takjes groene selder in blokjes
  • schalen en koppen van de grijze garnalen
  • 50 ml witte wijn
  • 25 g ongezouten boter

saus dugléré

  • 2 sjalotten fijngesneden
  • 200 g champignons in blokjes
  • sap van 1 citroen
  • 20 ml vermout (Noilly Prat)
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml van de garnaalfond
  • 150 ml room
  • 50 g boter
  • peper en zout

afwerking

  • gekookte krieltjes
  • veldsla
Tarbot speelt de hoofdrol in een perfect eindejaarsmenu!

garnituur grijze garnaal en tomaat

 

Pel de garnalen en houd de schalen en koppen bij voor de fond. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes. Snipper de peterselie fijn. Bewaar de gepelde garnalen, tomaatblokjes en fijngesnipperde peterselie in de koelkast.

garnaalfond

Stoof de grof gesneden sjalot en de blokjes selder aan in de boter. Voeg de garnaalschalen en -koppen toe, stoof even mee en blus met de witte wijn. Vul aan met water tot alles net onderstaat. Laat 30 minuten trekken op een zacht vuur. Zeef de fond.

saus dugléré

Stoof de sjalot aan in de boter, voeg dan de champignons toe. Blus met de vermout en het citroensap. Laat even uitdampen en voeg dan 200 ml van de garnaalfond en 200 ml witte wijn toe. Laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe, laat opnieuw inkoken op een zacht vuur en breng op smaak met peper en zout.

tarbot

Bak de tarbotfilets aan beide kanten goudbruin in een pan met ruim boter. Kruid met peper en zout.

afwerking

Schik de tarbotfilet op het bord, lepel de duglerésaus erlangs en erover. Strooi de tomatenblokjes, grijze garnalen en peterselie over de saus. Serveer met gekookte krieltjes en veldsla.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.