Tatjespap met gepocheerd ei en grijze garnalen

4
  • 500 g bintjes
  • boter
  • 1l karnemelk
  • 4 verse scharreleieren
  • azijn
  • 100 g versgepelde garnalen
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • enkele stengels verse bieslook

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpan.
Zet ze volledig onder in karnemelk. Breng aan de kook en laat de aardappelen garen. Giet eventueel de overtollige karnemelk af, maar hou bij.  
Prak de aardappelen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en voeg enkele klontjes boter toe. Meng goed door.Voeg eventueel karnemelkkookvocht toe om zachtere structuur te verkrijgen.

Pocheer de eitjes in net niet kokend water met azijn.

Serveer de smeuïge puree met de gepocheerde eitjes en de garnalen. Versier met gesnipperde bieslook.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.