Tatjespap met gepocheerd ei en grijze garnalen

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Tatjespap is een puree gemaakt met karnemelk dat vooral in Oost- en West-Vlaanderen gekend is. Hoog tijd voor andere regio's om dit lekkere gerecht te leren kennen. Met ons recept kan je authenthieke tatjespap maken met een gepocheerd ei. Heerlijk met grijze garnalen!

Ingrediënten

  • 500 g bintjes
  • boter
  • 1l karnemelk
  • 4 verse scharreleieren
  • azijn
  • 100 g versgepelde garnalen
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • enkele stengels verse bieslook

Recept

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpan. Zet ze volledig onder in karnemelk. 

Breng aan de kook en laat de aardappelen garen. Giet eventueel de overtollige karnemelk af, maar hou bij.  

Plet de aardappelen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en voeg enkele klontjes boter toe. Meng goed door. Voeg eventueel karnemelkkookvocht toe om zachtere structuur te verkrijgen.

Pocheer de eitjes in net niet kokend water met azijn.

Serveer de smeuïge puree met de gepocheerde eitjes en de garnalen. Versier met gesnipperde bieslook.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.