Tatjespap met gepocheerd ei en grijze garnalen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Tatjespap is een puree gemaakt met karnemelk dat vooral in Oost- en West-Vlaanderen gekend is. Hoog tijd voor andere regio's om dit lekkere gerecht te leren kennen. Met ons recept kan je authenthieke tatjespap maken met een gepocheerd ei. Heerlijk met grijze garnalen!

Ingrediënten

  • 600 g bintjes
  • 90 g boter
  • 200 ml karnemelk
  • 2 el zure room
  • 4 verse scharreleieren
  • azijn
  • 100 g versgepelde garnalen
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • enkele stengels verse bieslook

Recept

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpan. Zet ze volledig onder in water en breng aan de kook. 

Smelt ondertussen de boter en laat lichtjes kleuren. Voeg de karnemelk toe en maak warm.

Plet de aardappelen samen met de warmgemaakte karnemelk en boter. Voeg de zure room toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng goed door.

Pocheer de eitjes in net niet kokend water met azijn.

Serveer de smeuïge puree met de gepocheerde eitjes en de garnalen. Versier met gesnipperde bieslook.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.