Gazpacho met room

Hoe je de allerlekkerste gazpacho maakt

Olé ! Met een Spaanse gazpacho waan je je meteen in het zuiden. En dat met lekkere groenten van bij ons. Ontdek hier het basisrecept van deze smaakbom en enkele heerlijke variaties. Echt delicioso!

Gazpacho maken doe je zo!

Gazpacho is een pittige en zomerse soep die zowel de honger stilt als de dorst lest. Ze kan als aperitiefhapje, voorgerecht of hoofdgerecht gegeten worden, maar ook als tussendoortje wordt dit fris soepje erg gesmaakt.

Gazpacho maken is super eenvoudig. Het basisingrediënt is tomaat, aangevuld met ui, rode paprika, komkommer en een aantal extra smaakmakers. Deze ingrediënten worden koud gemixt tot een gladde soep: gemakkelijk toch? De soep mag bij het opdienen echt ijskoud zijn. Dan komt de gazpacho volledig tot z’n recht. Op een warme zomerdag kunnen enkele ijsblokjes helpen.

Gazpacho: koude soep met heel wat mogelijkheden

Een verrassende variatie op het basisrecept is deze koude soep van gebrande paprika en tomaat. Door de paprika’s te roosteren krijgt de gazpacho nog een intensere smaak. Hoewel de klassieker voornamelijk gemaakt wordt met tomaten, hoef je je hier natuurlijk niet tot te beperken. Gebruik het basisrecept als leidraad en experimenteer eens met andere groenten zoals courgette, spinazie of erwtjes. Probeer bijvoorbeeld deze gazpacho in ’t groen met krokante ham. Of ga voor een combinatie met vis met deze pladijs met groene gazpacho

Ga jij gazpacho maken? Laat het ons weten!

Heeft een van onze gazpacho-recepten voor afkoeling kunnen zorgen? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.