Soep van groene spruitjes

Partner

Claudia Allemeersch

Soupe
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Geen fan van gekookte spruiten? Geen probleem! Maak eens soep van groene spruitjes. Deze zal zeker in de smaak vallen. Beloofd!

Ingrediënten

Voor 2 liter soep

Recept

Maak de uien schoon en versnipper ze fijn. Schil de aardappel en versnijd in kleine blokjes. Maak de spruitjes schoon

Smelt de boter in een kookpot en stoof de uien aan. Voeg de aardappelblokjes toe en de spruiten. Hou een viertal spruitjes opzij voor de garnituur.

Voeg de bouillon toe. Laat de soep 20 minuten koken. Kruid met peper en zout.

Haal de blaadjes van de opzij gehouden spruiten en blancheer deze heel kort in kokend water. Spoel onder ijskoud water (met eventueel wat ijsblokjes erin) om de groene kleur te behouden.

Versnijd het spek in reepjes en bak mooi bruin. Voeg geen extra vetstof toe. Haal het spek uit de pan en bak hierin de in schijfjes gesneden pens.

Mix de soep en verdeel over de borden. Werk af met het spek en de pens en enkele geblancheerde spruitenblaadjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.