Soep van groene spruitjes

Claudia Allemeersch
4
30

Voor 2 liter soep

Maak de uien schoon en versnipper ze fijn. Schil de aardappel en versnijd in kleine blokjes. Maak de spruitjes schoon.

Smelt de boter in een kookpot en stoof de uien aan. Voeg de aardappelblokjes toe en de spruiten. Hou een viertal spruitjes opzij voor de garnituur.

Voeg de bouillon toe. Laat de soep 20 minuten koken. Kruid met peper en zout.

Haal de blaadjes van de opzij gehouden spruiten en blancheer deze heel kort in kokend water. Spoel onder ijskoud water (met eventueel wat ijsblokjes erin) om de groene kleur te behouden.

Versnijd het spek in reepjes en bak mooi bruin. Voeg geen extra vetstof toe. Haal het spek uit de pan en bak hierin de in schijfjes gesneden pens.

Mix de soep en verdeel over de borden. Werk af met het spek en de pens en enkele geblancheerde spruitenblaadjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.