Recept: Knolselderpuree

Print

Categorie: Bijgerechten

Thema: Feestrecepten

Kookniveau:

Dit recept heeft de juiste verhouding selder en aardappel. Meestal wordt er teveel aardappel aan knolselderpuree toegevoegd.
  • Bewaar in je weekmenu
  • ...of alleen in je favorieten
  • Voeg zelf een recept toe

Ingrediënten voor 4 personen

1 knolselder
1 grote aardappel
boter
2 dl room
selderijzout
peper en zout

Bereidingswijze

Schil de aardappel en de knolselder. Snijd de groenten in grote stukken. Als je te kleine stukken kookt, wordt de smaak waterachtig en verliezen de groenten al hun zetmeel aan het water. Kook alles goed gaar in gezouten water.
Giet de knolselder af en maal alles fijn door een passevite.
Kook intussen de room in tot hij begint te dikken. Warm de puree in de room op. Kruid af met peper en selderijzout en leg er een klontje boter op.



 

Recept: Geert Van der Bruggen