Gebakken rode poon met garnalen

Alles wat je moet weten over vis van bij ons

Wat is ‘vis van bij ons’? Hoe wordt die gevangen en waar kan ik ‘m kopen? Wat is de plaats van vis in een gezonde voeding? Waarop moet ik letten als ik vis koop en er in de keuken mee aan de slag ga? Is de Belgische visserijsector bezig met duurzaamheid? Vind hier het antwoord op al jouw vragen.

Waarom kiezen voor vis van bij ons?

Als je kiest voor vis, kies dan voor seizoensvis van bij ons. Je ondersteunt de lokale economie en beperkt je voedselkilometers. Er gebeuren heel wat inspanningen om je stukje vis in de meest veilige omstandigheden op jouw bord te krijgen. En dat met een zo laag mogelijk ecologische voetafdruk.

Hoe gezond genieten van vis?

Vis zorgt voor variatie op het menu naast vlees, gevogelte, eieren en peulvruchten en past in een gezonde voeding. Laat je inspireren door onze tips over hoe je bewust kan omgaan met vis.

Waarmee rekening houden als je aan de slag gaat met vis?

We zetten voor jou enkele praktische tips op een rij. Hierop moet je letten als je vis aankoopt, bewaart en bereidt.

Zet de Belgische visserijsector in op duurzaamheid?

De omstandigheden waarin de Belgische visserijsector opereert, zijn de voorbije decennia ingrijpend veranderd. Ook het thema duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Alle schakels in de keten gaan elk op hun manier en in hun eigen bedrijfssituatie de vele economische, sociale en milieukundige uitdagingen aan. Lees hier meer over hoe de visserijsector inzet op verduurzaming.

Nog vragen of tips die je graag met ons wil delen?

Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of op Instagram met #lekkervanbijons! Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!