Rogfilet met kerstomaten

5 redenen om te kiezen voor vis van bij ons

Zeetong à la meunière, een tomaat-garnaal, een vispannetje… het zijn stuk voor stuk visgerechten die niet meer uit onze keuken weg te denken zijn. Er zijn nog zo veel andere mogelijkheden om te genieten van een stukje vis. En dan hebben we het niet eens gehad over deze vijf redenen om voor lokale vis te kiezen.

Waarom kiezen voor vis van bij ons? Hierom!

1. Omdat vis van bij ons supervers is

Vis op het menu? Een goed idee! Kiezen voor vis van bij ons is kiezen voor kwaliteit. Koop je vis van bij ons, ligt hij sneller en dus ook verser op je bord.

Tongschar met notenkorstje en groene asperges

2. Omdat onze vissers echte vakmensen zijn

Jij wil een stukje vis van topkwaliteit op tafel? Daarvoor zijn onze vissers de beste garantie. Door vis van bij ons te kopen geef je ook een duwtje in de rug van onze lokale economie. Onze vissers voelen zich thuis op zee, het vissen zit als het ware in hun DNA. Onze Belgische vissers zijn echte vakmensen. Ze weten waar ze mee bezig zijn en hebben het grootste respect voor de zee en al haar rijkdommen.

3. Omdat duurzaamheid belangrijk is

Het thema duurzaamheid is niet uit het nieuws weg te slaan. We moeten met z’n allen duurzamer gaan leven en daarbij hoort duurzaam consumeren. Word je vis door onze vissers gevangen, legt hij minder kilometers af. De vis op je bord heeft dus een kleinere ecologische impact. De Belgische vissers ondersteunen bovendien initiatieven om de Noordzee schoon te houden, houden zich aan de visquota zodat visbestanden gezond kunnen blijven en financieren heel wat onderzoek naar het verduurzamen van de hele sector.

Vissers op zee © Pedro Rappé

4. Omdat het nooit eentonig wordt

Pladijs, zeetong, rog, hondshaai, wijting, grijze garnalen, makreel… De variatie in vissoorten is groot en de smaak onvergelijkbaar. Het klinkt misschien gek, maar ook vissen hebben seizoenen. Kies je voor een seizoensvis dan weet je dat de aanvoer van jouw keuze op dat moment het hoogst is en de prijs het voordeligst. Jouw visspecialist kan je advies geven over welke vis je op welk moment best koopt.

5. Omdat vis eten in een gezonde voeding past

We willen allemaal ‘zo gezond als een vis’ zijn. Wel, vis zorgt voor variatie op je menu en levert belangrijke voedingsstoffen, waaronder hoogwaardige eiwitten, vitamine B12, vitamine D, selenium, jodium en omega 3-visvetzuren. Die dragen elk op hun manier maar ook samen bij tot een goede gezondheid. Lees hier alles over de plaats van vis in een gezonde voeding.

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Van bijna alle ingrediënten die in onze recepten gebruikt worden, vind je in de winkel lekkere bioversies. Koop je liever rechtstreeks bij de boer? Ook dat kan. Bekijk hier alle hoeveverkooppunten in je buurt. Biologische vis is minder makkelijk te vinden. Het is geen wilde vis, maar vis die in specifieke en gecontroleerde omstandigheden gekweekt wordt.

Heb jij een favoriet recept met Noordzeevis? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons! Wil je trouwens op de hoogte blijven van de laatste culinaire weetjes en recepten, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.