Zachtgekookt eitje 'en cocotte'

Claudia Allemeersch
1
  • 1 ei
  • 4 takjes bieslook
  • 1/2 tomaat
  • 1/4 sjalot
  • 1 takje tijm
  • 2 champignons
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • 4 blaadjes Roomse kervel
  • 10 blaadjes rode zuring

Pel en ontzaad de tomaat en snijd in gelijke kleine blokjes. Pel de sjalot en versnipper fijn. Snijd de champignons in kleine kubusjes.

Verhit 1 el olijfolie en stoof de sjalot aan, samen met de champignons en de tomaat (2 minuten is voldoende). Rits er wat tijm over en versnipper de bieslook. Kruid met peper en zout.

Leg een blaadje hittebestendige folie in een bolkopje of een koffiekopje. Doe hierin het gestoofde mengsel. Breek een ei daarbovenop. Strop de folie bovenaan samen en knijp dicht met een speld (of wasspeld).

Laat water koken in een kookpot. Eens het water kookt, laat dan de cocotte 4 minuten koken. Haal uit het kookvocht en maak de folie open. Zo verkrijg je een heel mooi gekookt eitje met aromaten.

Maak een bodempje in een diep bordje van Roomse kervel en zuring. Schik bovenop het eitje. Kruid met peper en zout.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.