Yoghurtmousse met frambozen

1

Als ontbijt, vieruurtje of lekker licht dessert, deze yoghurtmousse met frambozen smaakt op elk moment van de dag.

  • 100 g verse frambozen
  • 1 potje magere yoghurt
  • 1 koffielepel honing
  • 1 eiwit
  • 1 blaadje gelatine
  • enkele pistachenoten

Spoel de frambozen, verwijder hun kroontje en mix de vruchten fijn.
Klop de yoghurt luchtig op met de frambozenmoes en de honing.
Klop het eiwit tot een stevige sneeuw en laat de gelatine smelten in 1 eetlepel kokend heet water.
Roer de gelatine door het yoghurtmengsel en spatel er dan voorzichtig het eiwitschuim onder.
Laat 3 uur opstijven in de koelkast.

Schep met een ijsschep bolletjes yoghurtmousse op een bord en versier met de gehakte pistachenoten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.