Bereiding
Kook de varkenstongen
Spoel de varkenstongen grondig onder stromend water. Breng een pot met water aan de kook en kook de varkenstongen 5 minuten. Giet af en spoel de varkenstongen.
Pel de ui en snijd in stukken. Pel de knoflook.
Doe de varkenstongen, ui, knoflook, laurierblad, tijm, bouillonblokje in een kookpot en vul met water tot de tongen net onder staan. Breng het vlees nogmaals aan de kook en laat 2u30 koken.
Haal de tongen uit de pot en laat afkoelen. Het kookvocht is een perfecte bouillon voor soep, dus bewaar deze zeker.
Tip: Je kan deze stap ook overslaan en voorgekookte varkenstongen gebruiken.
En verder
Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
Maak met een dunschiller lange repen van de komkommer en besprenkel met limoensap, suiker, peper en zout. Zet opzij.
Snijd de varkenstongen in plakjes.
Rasp de gember, pel en pers de knoflook.
Meng de gember, knoflook, perenstroop, sojasaus en chilivlokken tot een marinade.
Verhit een scheutje olijfolie en bak de varkenstongen aan één kant goudbruin. Draai ze om, voeg de marinade toe en laat karamelliseren.
De plakjes moeten kort en krachtig gebakken worden, anders worden ze taai.
Snijd de lente-ui in fijne ringen. Serveer de gekaramelliseerde varkenstong met de rijst en komkommersalade en garneer met lente-ui.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.