Gehaktballetjes van lamsvlees met komkommersalade, yoghurt en platbrood

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Voor dit gerecht maken we alles zelf: de gehaktballetjes, de frisse salade én het platbrood. En je hoeft er geen uur voor in de keuken te staan. Win-win!

Ingrediënten

  • 400 g lamsgehakt
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 1 kl ras el hanout
  • 400 ml yoghurt
  • handvol verse dille 
  • enkele takjes bladpeterselie
  • 1 komkommer
  • 4 kl rozijnen
  • 4 kl olijfolie
  • 3 el plantaardige olie
  • peper en zout

Voor het platbrood

  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 170 g yoghurt
  • snuifje zeezout
  • 1 kl provençaalse kruiden
  • scheut olijfolie

Recept

Maak het platbrood

Meng de zelfrijzende bloem met de yoghurt, zout, provençaalse kruiden en kneed tot een soepel deeg.

Vorm 4 tot 6 balletjes van het deeg en duw ze plat.

Bak de broodjes in een grillpan met wat olijfolie langs beide kanten tot ze mooi gaar zijn.

Maak de balletjes

Meng het lamsgehakt met het losgeklopt ei, paneermeel en kruid met peper, zout en ras el hanout.

Bak de lamsballetjes in een pan met een eetlepel olie tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.

Maak de yoghurtdressing

Hak de helft van de dille fijn samen met de bladpeterselie en meng door de yoghurt. Kruid met peper en zout.

Afwerken

Lepel de dressing in de kommetjes. Snijd de komkommer in repen met behulp van een dunschiller en schik de repen op de dressing. Schik de gehaktballetjes op de dressing en strooi er de rozijnen over.

Werk af met nog wat extra dille en bedruppel met wat olijfolie. Serveer met het platbrood.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.