Loaded fries van aardappel, zoete aardappel en knolselder met kip en paprika
Deze verrukkelijke creatie, gezonde frietjes met een overvloed aan knapperige groenten, zoals aardappel, zoete aardappel en knolselder, afgewerkt met een homemade paprikasaus brengt comfortfood naar een hoger niveau. Bereid je voor op een explosie van smaken bij elke hap, een feestje voor je smaakpapillen.
Bereiding
Maak eerst de paprikasaus
Snipper de paprika, sjalot en knoflook fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot. Stoof de paprika, sjalot en knoflook.
Blus met de rode-wijnazijn.
Voeg de cayennepeper en het gerookt paprikapoeder toe en laat onder deksel garen. Voeg de suiker toe en laat even karamelliseren, mix de saus fijn en breng verder op smaak met peper en zout.
Maak de frietjes
Schil de aardappel, zoete aardappel en knolselder.
Snijd alles in gelijke frietjes en spoel goed.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg alle gesneden frietjes op een met bakpapier beklede ovenplaat, kruid met peper, zout en een beetje tijm. Zorg dat ze elkaar niet te veel overlappen, verdeel desnoods over twee ovenplaten.
Plaats in de oven en bak de frietjes in de oven gedurende 25-35 minuten of tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.
En verder
Snijd de rode ui en paprika in kleine blokjes, snipper de peterselie fijn. Houd even aan de kant.
Bak het kippengehakt rul in een antikleefpan met een klein beetje olijfolie. Kruid met peper, zout en komijnpoeder.
Verdeel de frietjes over een grote serveerschaal. Strooi er het gebakken gehakt over, de paprika en rode ui.
Werk af met de peterselie, de geraspte kaas, zure room en de homemade paprikasaus.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.