Witte chocolademouse met speculaas en coulis van framboos

4

Frambozencoulis:

  • 1/2 limoen
  • 4 eetl suikersiroop
  • 300 g frambozen
  • 1 gelatineblaadje

Voor de mousse

  • 2 x 50 g suiker
  • 4 eieren
  • 2 gelatineblaadjes
  • 400 g witte chocolade
  • 300 ml room

Afwerking

Coulis

Week 1 gelatinablaadje in koud water.

Doe de frambozen in een kookpot samen met de suikersiroop en breng 15 minuten aan de kook op een matig vuur. Proef en voeg naar eigen smaak een scheutje limoensap toe.
Voeg het uitgeknepen gelatineblaadje toe en laat deze oplossen in de warme coulis. Roer om en voorzie elke bodem van je glaasjes met coulis en plaats in de koelkast.

Chocolademousse

Smelt de witte chocolade.

Scheid de eieren. Meng 4 eidooiers met 50 g suiker en klop met een garde tot een bleke luchtige massa, een ruban.

Klop het eiwit stijf samen met 50 g suiker.
Klop de room half stijf.
Week 2 blaadjes gelatine en smelt in lauw water op een zacht vuurtje.

Roer de ruban, de bleke luchtige massa van eigeel en suiker, onder de gesmolten witte chocolade. Voeg de half stijfgeklopte room toe en klop met een garde op tot de mousse aan de garde blijft plakken.
Roer er de gelatine door en voeg er tenslotte het stijfgeklopte eiwit zachtjes onder. Giet de chocolademousse in een kom en plaats in de koelkast om op te stijven.

Afwerking

Verkruimel de speculaas.

Doe wat witte chocolademousse in de glaasjes en ga verder met een laagje gebroken speculaas en opnieuw mousse.
Werk af met een framboosje.

Plaats het geheel nog in de koelkast tot verbruik. 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.