Witloofrolletjes met Meesterlyck ham

Hoofdgerecht
Gratin
Verrassend met witloof
Geert Van Der Bruggen
4
  • 8 plakjes gekookte Meesterlyck-ham
  • 8 stronkjes witloof
  • 1 citroen
  • 40 g bloem
  • 60 g boter 
  • 2 dl melk
  • 1 pakje gemalen kaas
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Snijd het bittere kegeltje aan de onderkant van het witloof uit. Leg de stronken op een beboterde ovenplaat. Leg er wat klontjes boter op, giet er wat water en het sap van een halve citroen overheen.
Kruid met peper en nootmuskaat. Dek af en laat het witloof een half uurtje garen in een oven op 150°C tot het mooi glazig is.
Je kunt het witloof ook stomen of garen in een kookpan met een weinig water.

Maak een gebonden witte saus met bloem, melk, zout, peper en nootmuskaat. Warm even door om de bloemsmaak te elimineren.
Doe er de gemalen kaas bij en kruid eventueel bij.

Wikkel het witloof in de ham en leg het in een beboterde ovenschaal.

Giet er de kaassaus over en strooi er nog wat extra kaas bovenop.
Zet 10 minuten in een oven op 180°C.

Serveer met puree.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief