Varkenskotelet met spinaziepuree

4
30

Haal de varkenskoteletten enige tijd op voorhand uit de koelkast. Dep ze droog om een nog mooier korstje te krijgen bij het bakken. Kruid de koteletten met peper en zout. Laat het vlees 2 minuten bakken op hoog vuur vooraleer je het omdraait. Draai het vlees om en bak ook de andere kant 2 minuten op hoog vuur. Verlaag dan het vuur om rustig verder te garen. Zo blijft het vlees lekker sappig.

Haal de koteletten uit de pan en laat ze rustig nagaren onder aluminiumfolie.

Kook of stoom de aardappelen gaar. Plet de aardappelen met een pureestamper en voeg er beetje bij beetje de spinazie bij tot deze slinkt. Doe er een scheutje olijfolie of een klontje boter bij zodat de puree lekker smeuïg wordt. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Werk de puree af met de geroosterde zonnebloempitten. Serveer de koteletten met de spinaziepuree.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.