Soep van tomaten en puntpaprika’s

Claudia Allemeersch

Voor 1 liter soep:

Pel de ajuinen en versnijd grof. Pel de look en versnipper.

Maak de selder schoon en snijd in reepjes. Rasp de wortel en versnijd in rondjes.

Laat de boter smelten en voeg de ui, look, selder en wortel toe.

Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de puntpaprika’s, versnijd in blokjes en voeg toe.

Bevochtig met de kippenbouillon en voeg de tijm, oregano en laurier toe. Kruid met peper en zout.

Was de tomaten, verwijder telkens het kroontje en snijd in vier stukken. Voeg toe.

Laat de soep twintig minuten koken. Verwijder de tijm, laurier en oregano en mix de soep glad.

Rol balletjes van het gehakt en laat ze gedurende vijf minuten koken in gezouten water. Giet af.

Voeg de gehaktballetjes toe aan de soep en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.