Rode poon met gegrilde pompoen en pittig amandelkorstje

Partner

Ilse D'hooge

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Rode poon is de perfecte herfstvis. Het is een vis met zachte en zoete smaak die perfect tot zijn recht komt in dit eenvoudige recept.

Ingrediënten

  • 600 g rode poon, filet, met vel
  • 1 kleine pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el broodkruim
  • 2 el amandelschilfers
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • boter en olijfolie, om te bakken
  • 100 g rucola

Recept

Snijd de pompoen in plakjes, verwijder de zaden, maar laat de schil eraan. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.

Maak een mengeling van de gehakte peterselie, gesnipperd teentje knoflook, het broodkruim en de geschaafde amandelen. Roer er de olijfolie door en breng verder op smaak met peper en zout. Strooi deze crumble over de pompoen en zet gedurende 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Dep ondertussen de rode poonfilets goed droog. Bak krokant in wat boter en olijfolie, eerst op de velkant. Draai na 3 minuten om en bak ook de andere kant. Kruid dan pas met peper en zout.

Spoel de rucola. Leg de vis en de plakjes pompoen op de borden en werk af met de rucola. Lekker met puree.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.