Gebakken rode poon met puree en amandelboter

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Rode poon is de perfecte lentevis. Het is een vis met een zachte en zoete smaak. Een pure smaak die nog meer tot zijn recht komt met een extraatje van amandel.

Ingrediënten

  • 700 g bloemige aardappelen
  • 250 g erwten (diepvries)
  • 2 el fijngehakte munt
  • 3 à 4 el roomkaas
  • 4 grote filets rode poon, met vel
  • nootmuskaat
  • boter
  • peper
  • zout

Voor de amandelboter:

  • 2 el amandelschaafsel
  • 100 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 teentje knoflook
  • snuf komijnpoeder

 

Recept

Breng de boter op kamertemperatuur. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Roer de boter los. Pers de knoflook fijn en meng onder de boter met het komijnpoeder en de amandelen. Kruid naar smaak met peper en zout. Zet apart.

Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze gaar in lichtgezouten water. Blancheer de tuinerwten 5 minuten in lichtgezouten water.
Verse tuinerwten? Dan verwijder je de vliesjes na het blancheren.

Giet de aardappelen af en pureer met een klontje boter en de roomkaas. Voeg de tuinbonen en munt toe en schep goed om. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Maak inkepingen in het vel van de rode poon zodat de vis niet opkrult tijdens het bakken. Kruid met peper en zout. Bak de filets op het vel in boter krokant. Keer ze om en bak ze nog even verder.

Schep ze uit de pan en voeg nu de amandelboter toe. Laat even goed opwarmen.

Verdeel de puree en de visfilets over de borden. Druppel er de amandelboter over en werk af met een extra takje munt.

 

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.