Ratatouille met varkenshaasje

Flandria
Partner
Number of persons
Aantal personen

4

Als de zomer voor de deur staat, zijn groenten zoals courgette, paprika, tomaat en aubergine weer op hun best. Profiteer ervan en maak een heerlijk zuiders ratatouille. Lekker met varkenshaasje, of met vis. 

Ingrediënten

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Pel de tomaten en snijd de paprika, aubergine en tomaten in blokjes.

Dep het varkenshaasje droog en kruid met peper en zout. Smelt het klontje boter op hoog vuur in een pan. Schroei het varkenshaasje dicht langs alle kanten (+- 2min per kant).

Vet een ovenschaal in en leg het varkenshaasje erin. Dek af met aluminiumfolie. Zet de schaal in de oven gedurende ongeveer 25 minuten.

Stoof intussen een ui glazig in olijfolie samen met de knoflook, de gesneden groenten, oregano, peper en zout.

Haal het varkenshaasje uit de oven en plaats op een bord. Dresseer de groenten errond en werk af met de vleesjus uit de pan en de ovenschaal.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.