
Ratatouille met varkenshaasje
Als de zomer voor de deur staat, zijn groenten zoals courgette, paprika, tomaat en aubergine weer op hun best. Profiteer ervan en maak een heerlijk zuiders ratatouille. Lekker met varkenshaasje, of met vis.
Recept
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pel de tomaten en snijd de paprika, aubergine en tomaten in blokjes.
Dep het varkenshaasje droog en kruid met peper en zout. Smelt het klontje boter op hoog vuur in een pan. Schroei het varkenshaasje dicht langs alle kanten (+- 2min per kant).
Vet een ovenschaal in en leg het varkenshaasje erin. Dek af met aluminiumfolie. Zet de schaal in de oven gedurende ongeveer 25 minuten.
Stoof intussen een ui glazig in olijfolie samen met de knoflook, de gesneden groenten, oregano, peper en zout.
Haal het varkenshaasje uit de oven en plaats op een bord. Dresseer de groenten errond en werk af met de vleesjus uit de pan en de ovenschaal.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.