Ratatouille van konijn

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 60

De ratatouille met verse groentjes van Belgische bodem past perfect bij een lekker stukje konijn. Laat het smaken! 

Ingrediënten

  • 1 kg konijnenbouten
  • 1 grote ui
  • 3 knoflookteentjes
  • 1/2 aubergine
  • 3 grote tomaten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 500 ml droge witte wijn

Recept

Versnipper de look en de ui.

Bak de konijnenbouten rondom goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout.

Bak de ui met de look glazig in olijfolie. Snijd de aubergine in grote stukken en voeg toe. Roerbak verder tot de aubergine beetgaar is.

Snijd de tomaten in grote stukken en voeg samen met de rozemarijn en de tijm toe. Kruid met peper en zout. Laat zachtjes stoven.

Leg de stukken konijn in één laag in de ratatouille, druk goed aan en giet er zoveel wijn bij tot alles net onder staat.

Stoof 45 minuten onder deksel en nog eens 15 minuten zonder deksel.

Dien op met lekker vers brood.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.