Papillot van aardappelen met aardpeer en biefstuk op de barbecue

4
(10) 30

Een papillot met vis kent iedereen wel, maar je kan ook heel wat andere ingrediënten inpakken in zilverpapier. Deze papillot met biefstuk, aardappel en aardpeer houdt het vlees lekker sappig terwijl de andere smaken zich heerlijk vermengen.

  • 500 g aardperen
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 3 el olijfolie
  • grof zout
  • 1el fijngehakte knoflook
  • 2 el blaadjes van tijm
  • 4 el fijngesneden peterselie
  • peper
  • verse dragon
  • 600 g dikke lendebiefstuk

Spiesje van champignons

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 4 takjes tijm
  • 8 houten satéprikkers

Schil, was en snijd de aardperen in kwarten. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in grove blokjes van 2 cm.
Meng stukjes aardpeer en aardappel met 3 el olijfolie, knoflook, tijm, fijngesneden peterselie, peper en zout.
Snijd het rundvlees eveneens in blokjes en voeg toe aan de marinade. Plaats in de koelkast en marineer een half uur.

Verdeel in 4 pakketjes aluminiumfolie en leg op de bbq. Bak tot het vlees gaar is, 20 tot 30 min.

Hak de knoflook fijn en meng in een kom met de olijfolie en honing. Breng op smaak met peper en wat zout. Voeg de champignons toe en schep om zodat ze volledig met de marinade bedekt zijn. Rits de tijmblaadjes van de takjes en strooi deze over de champignons. Laat de champignons even trekken. Laat ondertussen de satéprikkers weken in water.
Neem de champignons uit de marinade en rijg ze aan de houten satéprikkers. Grill de spiesjes ca.3 minuten op een hete barbecue. Draai ze om en grill ze in nog eens 3 minuten verder gaar.  

Serveer de papillot met de champignons.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.