Pancakes

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

3

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 30

Pannenkoeken smaken altijd, maar als je eens wat anders wil, moet je deze Amerikaanse variant eens proberen. Deze pancakes zijn kleiner en dikker maar o zo lekker.

Ingrediënten

  • 130 g bloem
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 1 ei
  • 2 dl karnemelk
  • 20 g gesmolten boter
  • snuifje zout
  • honing
  • 100 g seizoensfruit

Recept

Meng de bloem met het bakpoeder en wat zout in een kom of met de keukenrobot.

Voeg eerst de gesmolten boter en de losgeklopte ei toe. Voeg er vervolgens de karnemelk bij en klop tot een luchtig beslag.

Laat het deeg 5 minuten rusten.

Bak de pancakes met een doorsnede van ongeveer 8 à 10 cm in een pan met wat boter. Eens de luchtbelletjes opengaan en het deeg droger wordt, kan je de andere kant nog een half minuutje verder bakken.

Presenteer met garnituur en eventueel honing.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.