Pancakes

3
(15) 30

Pannenkoeken smaken altijd, maar als je eens wat anders wil, moet je deze Amerikaanse variant eens proberen. Deze pancakes zijn kleiner en dikker maar o zo lekker.

  • 130 g bloem
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 1 ei
  • 2 dl karnemelk
  • 20 g gesmolten boter
  • snuifje zout
  • honing
  • 100 g seizoensfruit

Meng de bloem met het bakpoeder en wat zout in een kom of met de keukenrobot.

Voeg eerst de gesmolten boter en de losgeklopte ei toe. Voeg er vervolgens de karnemelk bij en klop tot een luchtig beslag.
Laat het deeg 5 minuten rusten.

Bak de pancakes met een doorsnede van ongeveer 8 à 10 cm in een pan met wat boter. Eens de luchtbelletjes opengaan en het deeg droger wordt, kan je de andere kant nog een half minuutje verder bakken.

Presenteer met garnituur en eventueel honing.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.