Kwarkpannenkoeken met fruit

Ontbijt
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 10

Wist je dat je extra lichte en luchtige pannenkoeken kan maken door plattekaas toe te voegen aan het beslag? Zeker proberen! Deze kwarkpannenkoeken worden zonder twijfel jouw nieuwe favoriet. Neem zeker een kijkje naar onze video met stap-voor-stap instructies.

Ingrediënten

  • 120 g zelfrijzende bloem
  • 300 g plattekaas
  • 2 eieren
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • fruit naar keuze
  • 2 eetlepels vetstof om te bakken

Recept

Meng de bloem samen met de suiker en de vanillesuiker in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren los en giet in het kuiltje. Doe ook de plattekaas in het kuiltje. Meng alles voorzichtig door elkaar en blijf roeren tot je een glad beslag hebt.

Was het fruit en snijd eventueel in stukjes.

Verhit een beetje vetstof in een pan. Bak kleine pannenkoekjes.

Leg ze op een bord en serveer met het fruit.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.