Kalfsragout met ovenfrietjes

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Een kalfsragout, dat smaakt. Zeker als je het zelf met veel liefde hebt klaargemaakt. Met ons recept maak je een kalfsstoofpotje waar iedereen van smult. Serveer met knapperige ovenfrietjes.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 stengel selder
  • 250 g mix champignons
  • 3 wortelen
  • 1 kruidentuiltje
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • 600 g kalfsstoofvlees
  • 250 ml kalfsbouillon
  • 100 ml halfvolle melk
  • 100 ml light room
  • 2 el maïszetmeel
  • 1 el graanmosterd
  • nootmuskaat
  • 2 el gedroogde tijm
  • arachideolie
  • peper

Recept

Maak de ovenfrietjes:

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Boen en snijd de aardappelen in frietjes. Hussel ze door een scheutje olie en kruid met peper en de gedroogde tijm. Schep ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 45 minuten in de oven.
Schep regelmatig om.

Maak de kalfsragout:

Snipper het sjalotje fijn. Was en snijd de selder in klein stukken.

Boen de wortelen en snijd in plakjes.

Bak het stoofvlees rondom goudbruin in een grote kookpot in olie.

Voeg het sjalotje, selder, wortelplakjes en het kruidentuiltje toe. Laat 5 minuten stoven. Blus met de kalfsbouillon en voeg de melk toe. Breng langzaam aan de kook en laat minstens 1 uur op een zacht vuur pruttelen.

Snijd de grote champignons in hapklare stukken en bak alle champignons kort goudbruin in een bakpan in hete olie. Kruid met peper.

Los het maïszetmeel op in een scheutje koud water en roer door de ragout tot de saus begint te binden. Roer er de mosterd en room onder en breng verder op smaak met peper en nootmuskaat. 

Afwerking:

Voeg de gebakken champignons bij de ragout en schep alles nog een keer om. Werk de ragout af met de peterselie en serveer met de frietjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.