Kalfsblanquette

Number of persons
Aantal personen

8

Preparation time
Bereidingstijd

80

Kalfsblanquette is een van die klassiekers waar je maar niet genoeg van krijgt. Herkenbaar? Maak dit heerlijk gerecht eens een keertje zelf. Met dit recept leer je zonder moeite kalfsblanquette maken. Beloofd!

Ingrediënten

  • 1,5 kg kalfsvlees
  • 100 g wortel
  • 80 g ui
  • 60 g prei
  • 60 g groene selder
  • kruidentuiltje van tijm, laurierblad en peterselie
  • handvol kervel
  • 1 kruidnagel
  • 1 l kookvocht
  • 40 g boter
  • 60 g bloem
  • 20 zilveruitjes
  • 250 g champignons
  • 2 eierdooiers
  • sap van 1/2 citroen
  • nootmuskaat
  • 100 ml room
  • peper en zout

Recept

Snijd het vlees in kleine stukken.

Snijd de wortel, ui, prei en selder in stukjes.

Bak de champignons in een bakpan. Deze worden op het einde toegevoegd aan de saus.

Zet het vlees onder met gezouten water. Voeg de gesneden groenten, kruidnagel en het tuiltje toe en laat 1 uur zachtjes garen.

Haal eventueel schuim weg met een lepel. Opgelet: het mag niet koken. 

 

Maak een roux met de boter en de bloem.

Voeg al roerend het afgemeten kookvocht, in delen, toe tot je een gebonden saus krijgt.

Roer er de room en eidooiers onder en breng op smaak met peper, zout, citroensap en nootmuskaat. Giet de saus vervolgens door een zeef en giet dan opnieuw in de pan.

Leg het gare vlees in de saus en voeg de uitjes en de gebakken champignons toe. Schep om en laat nog even doorwarmen.

Verdeel de blanquette over de borden en werk af met plukjes kervel.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.